Smarthus 2

I skapet over kjøleskapet er kontrollsenteret for huset. PC’en som står til høyre kjører Windows Server 2012 og egenutviklet smarthus programvare. På veggen til venstre er den hvite boksen en mottaker for Visonic alarm sensorer. Den er koblet til PC’en vha god gammeldags RS232. På skinnen over sitter en trafo til venstre og en EnOcean gateway til høyre. Den har ethernet grensesnitt og er koblet til en switch på andre veggen (synes ikke på bildet). Innerst mot bakveggen er grensesnittet mot DALI bussen. Den er koblet til via USB. I den grå boksen på høyre side er et rele med USB grensesnitt fra Phidgets. Bruker det egentlig bare fordi jeg hadde det liggende og ikke brukte det til noe annet.

Etter hvert skal det komme lister over veggskapene slik at det blir helt tett opp mot taket. For å få ut varmen fra kjøleskapet og alt utstyret på toppen har jeg lagt inn et avtrekk i taket som går til ventilasjonsanlegget på loftet.

PC’en til venstre kjører Windows 8 og brukes til å vise alle bildene våre på skjermen på motsatt side av kjøkkenet. Skjermen er koblet til med en 10 meter lang HDMI kabel som ligger over veggskapene. PC’en står ikke på hele tiden, men startes på bakgrunn av et signal fra en bevegelsessensor. Etter en tid uten bevegelse på kjøkkenet slår den seg av. Denne maskinen har lite lagringsplass så bildene hentes fra en annen maskin som står på serverrommet i kjelleren.

Dette innlegget ble publisert i Smarthus. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s